V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

 • Rokavi
  Pred umivanjem vzgojiteljica reče otrokom, naj zavihajo rokave. Deček reče: “Zavihal bom kokave.”

Obisk

1317908
Users Today : 1
Users Yesterday : 29
Users Last 7 days : 218
Users Last 30 days : 970
Users This Month : 555
Total Users : 1317908
Your IP Address : 3.236.116.27
 • S kombijem smo se odpeljali v Ljubljano, kjer smo si ogledali hišo eksperimentov. Videli smo veliko različnih eksperimentov, ki so otroke navdušili, še posebej, ker so jih lahko preizkusili. Eden izmed teh je bil, da si ležal na žebljih. Seveda je to nekaj zelo posebnega in premagati strah je pogumno dejanje.

  Nato smo se odpeljali proti Škofji Loki, kjer smo tudi izstopili. Povzpeli smo se na Loški grad. V njem je bilo veliko stvari, zelo zanimive so bile nagačene živali, stare postelje, zibke, krožniki, omare, orodje, ki so ga včasih uporabljali, tepih na katerem je bila Marija, kip Janeza Nepomuka, ki je zavetnik mostov ter dvorana z zlatimi dražgoškimi oltarji, kjer so tudi poroke. Polni novega znanja ter zabavnih vtisov smo se odpravili nazaj proti našemu vrtcu.

  Špela Rihtaršič

 • Dan s starimi starši

  V petek, 24. 5. 2024, je bil za otroke Antonovega vrtca prav poseben dan. K njim so namreč na obisk prišli njihovi stari starši in drugi sorodniki. Najprej je gospod župnik izrekel dobrodošlico s kratkim nagovorom, potem pa so sledile šmarnice. Z otroki smo pripravili tudi program z različnimi pesmicami, ki se jih učimo že celo leto. Nato pa so otroci s svojimi starimi starši ustvarili okvirčke s podobicami Marije. Vmes smo sorodnike postregli tudi s piškoti, ki smo jih spekli sami. Na koncu so otroci peljali sorodnike še na igrala pred vrtcem.

  Prepričani smo, da bo otrokom ta dan zares ostal v lepem spominu, hkrati pa je bil dan poseben tudi za stare starše, saj so lahko preživeli lepo dopoldne s svojimi vnuki in vnukinjami.

  Tinkara Bešter

Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje