V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

 • Pretečenec
  Deklica komentira jutranjo malico: »A danes smo pa dobili pretečenec (prepečenec) zraven čaja?«

Obisk

000315
Users Today : 3
Users Yesterday : 3
Users Last 7 days : 49
Users Last 30 days : 200
Users This Month : 60
Total Users : 315
Your IP Address : 44.200.82.149
 • Obiskali so nas stari starši otrok, ki hodijo v Antonov vrtec. Pripravili smo jim presenečenje pred kapelico. Zapeli smo jim nekaj pesmi, ki smo se jih naučili samo zanje ter tudi stare starše povabili k prepevanju. Sledilo je druženje starih staršev in vnukov. Razdelili smo se po igralnicah. Tam so otroci s pomočjo starih staršev izdelali okvir, se sladkali s piškoti, klepetali in igrali.

  Ko so končali z okraševanjem okvirja, so se odpravili na fotografiranje, kjer jih je pričakal Aleksander Čufar.  Nastale fotografije bodo zapolnile praznino v okvirjih. Ustvarili so spomine, ki bodo ostali za vedno.

  Špela Rihtaršič

 • Izlet bodočih šolarjev v Hišo eksperimentov

  Zjutraj, ko so se otroci prebudili, je bila najbrž njihova prva misel: »Hura, danes gremo na izlet v Ljubljano!« Bil je lep deževen dan, mi pa na poti v udobnem kombiju hitimo proti hiši, v kateri bomo eksperimentirali.

  Otroci so se navdušeno lotili raziskovanja in učenja. Na razpolago so imeli kar 60 različnih eksperimentov, kateri so se nahajali v treh sobah velike Hiše eksperimentov. Nekateri poskusi so bili oblikovani tako, da so predstavili značilnosti določenega pojava, drugi pa tako, da so se otroci morali preizkusiti v določenih spretnostih in znanju.  Seveda pa smo se podali tudi na posebno dogodivščino, na kateri smo si ogledali najrazličnejše poskuse z milnimi mehurčki. To je bilo zabavno, da so otroci kar pokali od smeha.

  Prijazni animatorji so otrokom radi priskočili na pomoč z nasveti in poskrbeli so, da so otroci poskuse razumeli in da so jih znali zatem sami izvajati.

  In ponovno se je izkazalo, da je Hiša eksperimentov res dobra izbira za zaključni izlet, kar so otroci pokazali s svojim navdušenjem.

  Damijana Leben

Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje