V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

 • Pretečenec
  Deklica komentira jutranjo malico: »A danes smo pa dobili pretečenec (prepečenec) zraven čaja?«

Obisk

1310215
Users Today : 2
Users Yesterday : 31
Users Last 7 days : 179
Users Last 30 days : 608
Users This Month : 498
Total Users : 1310215
Your IP Address : 3.239.59.31
 • Dan v naravi je projekt, ki ga izvajamo v domačem okolju in daje otrokom priložnost za učenje in spoznavanje naravnega okolja. Otroci naravo doživljajo z  učenjem, opazovanjem, raziskovanjem in doživljanjem. Igra, učenje in preživljanje prostega časa v naravi pripomorejo k vzpostavljanju pristnih vezi z naravnim  okoljem in povečanju občutljivosti zanj. Vzgojiteljice se trudimo iskati pot nazaj k naravi, k večji svobodi gibanja in razmišljanja, ki smo ga včasih že poznali, a ga je izrinil sodoben način življena.

  Živimo v okolju, kjer imamo odlične možnosti za izvajanje najrazličnejših dejavnosti v naravi. Naš vrtec se nahaja takorekoč na travniku in le kratek sprehod v hrib in že smo v gozdu.

  Dan v naravi pričnemo že z zajtrkom na sončni jasi. Nadaljujemo ga raziskovanjem, preskušanjem in občutenjem narave z vsemi čutili… Čudovito je tudi zaspati in se zbuditi v senci dreves.

  Marjeta Nastran

 • Radi šivamo

  V preteklem šolskem letu smo si v vrtcu zadali projekt Radi šivamo. Naši najmlajši so spretnost šivanja razvijali preko enostavnejših dejavnosti, kot so pretikanje, navijanje volne ter igranje z naravnimi materiali. Skupaj z vzgojiteljicami pa so otroci v starejši skupini dobili idejo, da na temo pravljice Mojca Pokrajculja, katera je bila tudi v pravljičnem vrtiljaku, zašijejo like njene zgodbe. Tako so otroci kroj pravljičnega junaka najprej narisali, ga prerisali na blago ter nato lik tudi zašili. S tem je vsak lahko izražal svojo unikatnost, hkrati pa doživljal občutek ponosa ob svojem končnem izdelku. Poleg tega pa so otroci zašili tudi medvedke za novo sprejete otroke, ki so jih dobili ob prvem srečanju v vrtcu. Otroci so preko tega projekta pridobili možnost spoznavanja različnih tekstilnih materialov in različnih vrst tkanin. Ob šivanju smo se veliko pogovarjali o tem, kakšen je material na dotik, razlikovali smo različne materiale in tkanine med seboj ter ugotavljali in spoznavali, na kakšne načine jih lahko uporabljamo v vsakdanjem življenju. Otroci so pri šivanju zelo uživali, hkrati pa so pridobili številne veščine in spretnosti, ki jim bodo v nadaljnjem življenju prišle zelo prav. Razvijali in krepili so ustvarjalnost, kreativnost, natančnost, izražali svojo domišljijo in sodelovali s svojimi idejami. Šivanje bo v našem vrtcu še najprej ostal zelo priljubljen projekt!

  Tinkara Bešter

Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje