V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

  • Matematični liki
    Z otroki se pri gibalni igri razvrstimo v skupine: skupina krogov, skupina trikotnikov in skupina kvadratov. Na koncu igre skupina kvadratov komentira rezultat igre: Zmagali smo »KRAVATNIKI.«

Obisk

1318737
Users Today : 32
Users Yesterday : 25
Users Last 7 days : 161
Users Last 30 days : 778
Users This Month : 465
Total Users : 1318737
Your IP Address : 3.226.72.194

Na Ratitovec – projekt Ciciban planinec

Letos smo že drugo leto organizirali planinski tabor za otroke na Ratitovcu. V okviru tabora smo izpeljali pohode do planine Klom in Pečana ter se povzpeli na Kosmati vrh. S tem so najstarejši otroci dosegli cilj, s katerim so prejeli diplome Ciciban planinec PZS Slovenije, za katerega so se trudili več let in pridno hodili v vseh letnih časih in s tem pridobili to nagrado. Ostali udeleženci projekta so za posamezne sklope pohodov osvojili nalepke markacije, Gorskega apolona in Clusijevega svišča.

Otroci v projektu pridobivajo znanja z vsebinami Planinske šole. Spoznavajo hojo po lahkih označenih poteh, prepoznavajo markacijo in ji znajo slediti, spoznavajo opremo planinca, jo znajo poimenovati in se seznanjajo s pravilno uporabo. Pridobijo znanja o skrbi za ohranjanje neokrnjene narave, zaščitene živali in rastline, seznanjajo se z geografskimi značilnosti v okolju in spoznavajo delo gorske reševalne službe, njen namen in se seznanijo z osnovnimi ukrepi v primeru nesreče.

Sledimo vodilu, ki ga je opisal že Valentin Stanič: »Moje največje veselje je na gorah.«

 

Planinska vodnica PZS  Marjeta Nastran


Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje