V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

  • Pretečenec
    Deklica komentira jutranjo malico: »A danes smo pa dobili pretečenec (prepečenec) zraven čaja?«

Obisk

1310214
Users Today : 1
Users Yesterday : 31
Users Last 7 days : 178
Users Last 30 days : 607
Users This Month : 497
Total Users : 1310214
Your IP Address : 3.239.59.31

Doživetja na kmetiji

V sredo, 24. 5. 2023, smo se odpravili na izlet na kmetijo Pr’ Demšarji. Takoj po zajtrku smo se z avtobusom odpeljali v Martinj Vrh, kjer so nas lepo sprejeli domači – Jošt, Matija ter Janez in Mira Benedičič. Razdelili smo se v dve skupini. Ena skupina si je skupaj z Joštom najprej ogledala telička ter kokoške. Ogledali smo si kokošnjak, ki ga je izdelal Benjanim s pomočjo bratcev in sestrice. Kokoško smo tudi pobožali ter pobrali jajca, ki so jih znesla. Nato sta se skupini zamenjali in Janez Benedičič nam je predstavil, kako poteka robotska molža krave. Vsi smo z navdušenjem opazovali. Krave smo lahko nahranili in jih pobožali. O živalih smo izvedeli veliko novega. Ogledali smo si prostor, kjer se potem mleko, ki ga robot pomolze zbira in hladi. Vsak je malo mleka dobil tudi v lonček, da smo ga poskusili. Mmm, kako je bilo dobro. Matija in Jošt sta nam pokazala zajčka, skupaj smo ga nahranili, za konec pa smo ga tudi božali. Sledil je ogled traktorja. Zatem je Matija pripeljal šajtrgo. To je bilo tako zabavno! Nekaj otrok je sedlo nanjo, vzgojiteljica Katja in Matija pa sta jih peljala po dvorišču. Nato smo se odpravili do travnika, kamor je Matija pripeljal kosilnico. Pokazal nam je, kako se kosi s kosilnico. Potem smo dobili grablje in smo skupaj pograbili ter pobrali pokošeno travo, jo odnesli na šajtrgo in odpeljali na prostor, kjer se pokošena trava zbira. Jošt nam je pokazal tudi, kako zgleda košnja trave s koso. Po vsem tem pa je sledila pogostitev. Vsi domači so se tako potrudili! Pripravili so nam piškote in sok, za konec pa smo dobili še … SLADOLED! Mjami. Ko smo se malce okrepčali, smo se še malo igrali okoli hiše, na travniku in v peskovniku. Tudi za glasbeno popestritev je bilo poskrbljeno. Jošt namreč igra na harmoniko, Matija pa na trobento. Vsak je na svoj instrument zaigral kakšno pesem, zraven pa smo prepevali in plesali. Res smo se imeli nadvse odlično! Za konec smo se lepo zahvalili domačim za vse, kar smo od tega dopoldneva odnesli ter Bogu, ki je poskrbel, da nam je bilo vreme, kljub slabi vremenski napovedi, zares naklonjeno, saj ni bilo nič dežja, za konec pa celo nekaj sonca.

Še enkrat velika zahvala družini Benedičič, ki nas je povabila, vse to organizirala in pripravila za nas. Bilo je nepozabno.

S tem dnem smo potrdili, da je na kmetiji res lepo! Prepričani smo, da nam bo ta dan ostal za vedno v spominu in da bodo otroci o njem še dolgo govorili.

Tinkara Šmid


Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje