V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

  • Rokavi
    Pred umivanjem vzgojiteljica reče otrokom, naj zavihajo rokave. Deček reče: “Zavihal bom kokave.”

Obisk

1317093
Users Today : 16
Users Yesterday : 41
Users Last 7 days : 241
Users Last 30 days : 1122
Users This Month : 913
Total Users : 1317093
Your IP Address : 44.210.83.132

Kultura skozi čas

Menimo, da je otroke potrebno ozaveščati, kaj je kultura in kakšen je naš pogled nanjo, zato smo v vrtcu imeli veliko dejavnosti na to temo. Spoznavali smo kulturo, njen pomen in vpliv, ki ga ima na naše življenje. Otroke je zelo pritegnila tema Nekoč in danes.
V starejši skupini so imeli celo domačo nalogo, katero so s pomočjo dedkov in babic vestno naredili. Povprašali so jih, s čim in katere igre so se včasih igrali. Starši so to zapisali, v vrtcu pa smo oblikovali plakat in vse lepo zabeležili. Naš cilj je, da se bomo čim več teh iger igrali tudi v vrtcu.
Ob slikanici z naslovom »O dečku, ki je pisal pesmi«, so otroci vedeli povedati celo zgodbo o Francetu Prešernu. Zelo jih je pritegnila družabna igra spomin na temo Franceta Prešerna, po kateri še vedno radi posegajo.
Na enem od naših sprehodov smo spoznavali kulturno dediščino Železnikov in pot nas je peljala čez Racovnik, mimo rodne hiše pisatelja Mlakarja. Takrat smo pričeli ugotavljati, kakšna je razlika med pesnikom in pisateljem.
Spoznavali in srečali smo se torej s kulturno dediščino, kulturo in običaji. Otroke je pritegnila umetnost skozi čas. Naredili smo muzej starih predmetov in ugotavljali, čemu so v starih časih služili.
Ob zavedanju, da smo odrasli zrcalo vseh dejanj, ki jih prenašamo na mlajše rodove, je še kako pomembno, da znamo resnično negovati srčno in domovinsko kulturo.
Damijana Leben

 


Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje