V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

  • Matematični liki
    Z otroki se pri gibalni igri razvrstimo v skupine: skupina krogov, skupina trikotnikov in skupina kvadratov. Na koncu igre skupina kvadratov komentira rezultat igre: Zmagali smo »KRAVATNIKI.«

Obisk

1318739
Users Today : 34
Users Yesterday : 25
Users Last 7 days : 163
Users Last 30 days : 780
Users This Month : 467
Total Users : 1318739
Your IP Address : 3.226.72.194

Na kolo za zdravo telo 2022

Kolesarjenje ima veliko pozitivnih učinkov na telo in na splošno počutje. Je eden od športov, ki najmanj obremenjujejo sklepe. Z rednim kolesarjenjem okrepimo mišice in pozitivno vplivamo na delovanje srčno žilnega sistema. Z redno kolesarsko vožnjo lahko preženemo tipične sodobne oblike duševnega zdravj, kot so depresija, stres in tesnoba. Že po samo nekaj vrtljajih pedal se nam bodo misli zbistrile, počutili se bomo bolje, domov pa se bomo pripeljali polni energije ter zagona za novo delo.

V teh dneh smo v vrtcu organizirali kolesarske dneve. Otroci so kolesa oziroma poganjalce prinesli od doma. Zaradi lažje organizacije smo se razedelili po starostnih skupinah.

Zelo so se potrudili najmaljši, saj so se tudi oni že preskusili v svojih prvih kolesarskih izkušnjah. Starejši so se urili v vožnji čez zahtevne ovire in razvijali spretnosti v ravnotežju, zaviranju in prilagajanju na vožnjo s kolesom v skupini.

Izkušena kolesarka Anica Demšar nam je predstavila kolesarjenje in različne kolesarske discipline. Otroci so tako spoznali, kakšno opremo in oblačila potrebuje kolesar, kakšna je prehrana in seveda smo podrobno raziskali njena različna kolesa. Ogledali smo si medalje in ji čestitali za uspehe v kolesarjenju.

Marjeta Nastran


Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje