V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

  • Rokavi
    Pred umivanjem vzgojiteljica reče otrokom, naj zavihajo rokave. Deček reče: “Zavihal bom kokave.”

Obisk

1317908
Users Today : 1
Users Yesterday : 29
Users Last 7 days : 218
Users Last 30 days : 970
Users This Month : 555
Total Users : 1317908
Your IP Address : 3.236.116.27

Matematika v vrtcu

Matematiko imamo v Antonovem vrtcu zelo radi. Otroci imajo veliko priložnosti, da sodelujejo pri različnih dejavnostih, ki vključujejo matematično razmišljanje. Radi raziskujejo, razvrščajo, štejejo, primerjajo, iščejo, ustvarjajo in tako pridejo samostojno do smiselnih rešitev.

Z matematiko se ukvarjamo pri različnih didaktičnih igrah, s katerimi smo lepo založeni, marsikatero pa izdelamo tudi sami. Prav tako se z njo ukvarjamo pri vsakodnevnih dejavnostih, ko pospravljamo igrače na svoje mesto, pri odhodu na sprehod, ko štejemo oddaljene predmete, npr. okna na bližnji hiši, prometne znake… V jeseni so imeli otroci veliko dela z zlaganjem listov, plodov in kamenčkov, ki so jih našli v naravi. V tem obdobju smo se veliko ukvarjali s poljščinami, zelenjavo in sadjem, katerega so otroci tehtali, šteli, prelagali, razvrščali, simbolizirali…

Spoznavali smo števila in njihov pravilen zapis, tako da otroci aktivno sodelujejo pri izdelovanju knjižice s števili. Zelo dobro vedo, da imajo števila vlogo v vsakdanjem življenju (ena mami, dve roki…) in da je vsako število lahko prikazano na več načinov.

Zelo radi se pridružijo igri z zastavami, iščemo podobne in enake, jih poimenujemo in seveda iščemo države na zemljevidu.

Otroci spoznajo mnogo izštevank, pravljic in pesmic, katere predstavljajo izhodiščno okoliščino za razvijanje matematične pismenosti. Vsi otroci so predstavili pravljico iz Pravljičnega vrtiljaka, ki je bila ravno tako matematično obarvana in ki je otroke tako pritegnila, da smo jo celo gledališko uprizorili. Vredno ogleda, verjemite.

Damijana Leben


Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje