V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

  • Pretečenec
    Deklica komentira jutranjo malico: »A danes smo pa dobili pretečenec (prepečenec) zraven čaja?«

Obisk

1310214
Users Today : 1
Users Yesterday : 31
Users Last 7 days : 178
Users Last 30 days : 607
Users This Month : 497
Total Users : 1310214
Your IP Address : 3.239.59.31

Maturantski izlet bodočih šolarjev

Otroci, ki bodo z letošnjim šolskim letom prestopili iz vrtca v šolo, so le dočakali nekaj posebnega. Odpravili smo se namreč v Ljubljano, kjer smo se z vzpenjačo odpeljali na Ljubljanski grad. Tam nas je pričakala prijazna vodička Neža in nas popeljala na pedagoško vodeni ogled gradu. Ljubljanski grad je spomenik kulturne dediščine in za starodavnim obzidjem smo našli bogat zgodovinski in kulturni svet, ki je otroke zelo pritegnil. Z zanimanjem so prisluhnili gospodični Neži in zagnano iskali zmajev zaklad. Poleg tega, da smo zaklad našli, so otroci slišali tudi, kako je zmaj smrčal, po njihovem pripovedovanju so se namreč tla kar malo tresla. Presenetil nas je celo naslednji dan, ko smo imeli zaključek šolskega leta, saj je za vsakega otroka, ki je obiskal grad, skril zaklad in to kar pred vrtcem.

Po polžastih stopnicah smo se podali do stolpa in ugotovili, da ima Ljubljanski grad najlepšo razgledno točko. Ogledali pa smo si tudi kratek zgodovinski film in tako izvedeli še nekaj več o gradu.

Na grajskem vrtu smo se malo okrepčali, nato pa vstopili v svet pravljic in lutk. Ogledali smo si razstavo lutk in se preizkusili tudi v igranju. Najbolj zabavno se je otrokom zdelo, ko so zaigrali s senčnimi lutkami.

Izlet smo izkoristili tudi za ogled nekaterih znamenitosti našega glavnega mesta kot so Zmajski most, Tromostovje in Prešernov spomenik.

Za konec smo si privoščili še najboljši sladoled na svetu. Vsaj tako so povedali otroci.

Damijana Leben

 


Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje