V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

  • Prosim
    Deček pri kosilu: “Še bi jedel.” Deklica, ki sedi poleg njega: “Kaj pa PROSIM, pa to?”

Obisk

1318576
Users Today : 23
Users Yesterday : 26
Users Last 7 days : 166
Users Last 30 days : 802
Users This Month : 304
Total Users : 1318576
Your IP Address : 34.204.198.73

Obiskali so nas šolarji 1.del

»Počitnice so najboljši del pouka,« pravijo šolarji in tudi v vrtcu se strinjamo z njimi, kajti vsako leto se jeseni razveselimo njihovega obiska. Pride približno kar tri četrtine povabljenih, letos jih je bilo 21. Ugotavljamo, da so zelo zrasli, zanimivo pa je poslušati tudi njih, ko se pogovarjajo, da skoraj ne prepoznajo kakšnega otroka, ki je bil še čisto majhen, ko so oni šli iz vrtca, sedaj je pa že v starejši skupini.

Letošnja predstavitev razredov je bila prav posebna. Ogledali smo si namreč kratke videoposnetke iz arhiva in šolarji so morali ugotoviti, pri katerem dogodku smo jih posneli. Kot v pravem kinu so zraven jedli še kokice. Slišati je bilo, kako so komentirali, da so bili takrat res še majhni in da je bilo v vrtcu lepo.

Druženje smo nadaljevali z igro in izdelovanjem obeskov za ključe. Neverjetno hitro navežejo stike, starejši poskrbijo za mlajše in jim pomagajo tudi pri ustvarjanju. Človek sploh nima občutka, da je v hiši toliko otrok, saj vlada takšno prijetno vzdušje.

Pred odhodom domov so pojedli še pravkar spečeno pecivo in hiteli pripovedovat zanimive dogodke. Tokrat smo tudi mi v vrtcu dobili posebno darilo – hišico, ki simbolizira naš vrtec in je pravzaprav poslikana opeka. Hvala družini Kavčič za izvirnost.

Nežka Čufar

 


Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje