V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

  • Pretečenec
    Deklica komentira jutranjo malico: »A danes smo pa dobili pretečenec (prepečenec) zraven čaja?«

Obisk

1310214
Users Today : 1
Users Yesterday : 31
Users Last 7 days : 178
Users Last 30 days : 607
Users This Month : 497
Total Users : 1310214
Your IP Address : 3.239.59.31

Družinski lego križev pot

V starejši skupini smo se za postni čas odločili, da se bomo lotili Križevega pota nekoliko drugače. Prebirali smo knjižico pisateljice Ive Nežic Glavica, katero nam je podarila Mira Benedičič. Ob vsaki postaji, ki je napisana in obrazložena tudi za mlajše otroke, smo sestavili iz lego kock posamezne postaje križevega pota. Ob tej priložnosti so veliko razvrščali, postavljali, šteli in spoznavali rimska števila. Otroci so aktivno sodelovali pri dejavnosti, ki je potekala skozi ves postni čas.

V igralnici smo nato pripravili razstavo za otroke mlajše in srednje skupine. Otroci starejše skupine so postaje križevega pota tudi lepo razložili mlajšim otrokom iz vrtca. Razstavo smo potem prestavili na hodnik, da so si jo lahko ogledali tudi starši.

Zgodbo o Jezusu so preko pogovora, postne kocke in dobrih del, otroci podoživljali in znali so pokazati, da so hvaležni in veseli.

»Dragi bratec, draga sestrica, opraviči se komu, ki si ga prizadel, prizadela. Padel sem na tla in si podrsal koleno. Vsakdo lahko pade. Vsakdo lahko naredi kaj narobe. Toda vsakdo lahko tudi vstane. Vsakdo lahko reče: »Oprosti.« In takrat se začne ljubezen. Takrat greva skupaj po poti. Pridi!

Dragi bratec, draga sestrica, posej seme. Potem čakaj. V življenju je treba veliko čakati. Čakati, da dozorimo. Da takrat, ko pridemo do križišča, izberemo pravo pot. Tisto, ki prinaša življenje. Ljubezen je prava pot. In če še ni sadov, če še ni življenja, potem zaupaj in počakaj. Počakaj pomlad. Tvoj brat Jezus ( Jezusova pisma)

Damijana Leben


Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje