V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

Obisk

1315624
Users Today : 29
Users Yesterday : 30
Users Last 7 days : 220
Users Last 30 days : 994
Users This Month : 351
Total Users : 1315624
Your IP Address : 35.174.62.162

Likovno ustvarjanje

Lepo mi je, ko se sprehajam po našem vrtcu in opazujem, kako ustvarjalni, domiselni in izvirni so tile naši otroci.

V praksi se nam je izkazalo, da je najprimerneje, če imajo otroci vedno prost dostop do papirja, barvic, svinčnikov, voščenk in podobnih materialov v stalnem likovnem kotičku. V tem kotičku se vedno znova ustvarja in dnevno imamo možnost opazovati nove ideje, do katerih pridejo otroci sami.

Večkrat pa vzgojiteljice otroke usmerimo, da se ustvarja na določeno temo z določeno likovno tehniko. Tokrat so otroci risali z vodoodpornimi flomastri sebe, risbo pa nato še pobarvali, nekateri z barvicam, drugi s flomastri ali voščenkami, kakor so se odločili. Zanimivo je opazovati otroke pri delu, saj nekateri ustvarjajo določeno likovno delo več dni in imajo željo takoj pričeti z delom, drugi pa rabijo nekoliko spodbude in zelo hitro opravijo, vendar pa kljub temu pri tem uživajo.

Vzgojiteljice v vrtcu se trudimo, da dobro organiziramo prostor za likovno dejavnost in da omogočimo otroku, da se vključi v dejavnost takrat, ko je notranje motiviran. Poleg tega otroke spodbujamo in jim omogočamo, da se lahko samostojno in spontano likovno izražajo in uporabljajo izkušnje, ki so jih predhodno pridobili.

Panoji v igralnicah in hodnikih krasijo in bogatijo naš vrtec skozi vse leto, na kar so avtorji umetniških del zelo ponosni.

Damijana Leben

 


Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje