V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

  • Pretečenec
    Deklica komentira jutranjo malico: »A danes smo pa dobili pretečenec (prepečenec) zraven čaja?«

Obisk

000314
Users Today : 2
Users Yesterday : 3
Users Last 7 days : 48
Users Last 30 days : 199
Users This Month : 59
Total Users : 314
Your IP Address : 44.192.92.49

Množični tek otrok 2021

Tek je že od pradavnine človekovo najbolj naravno gibanje, zato ni čudno, da otroci tako zelo uživajo v njem. Hkrati pa je tudi dober pokazatelj otrokovega zdravja, saj bolan otrok pač ne more teči. V našem vrtcu se že več let pridružujemo Množičnem teku otrok in sicer vse skupine, kajti tudi najmlajši so že prvo leto pokazali, da želijo biti zraven kot sodelujoči in ne samo kot gledalci.

Letos smo za prizorišče teka izbrali nogometno igrišče v Njivici. Tam je dovolj prostora, varno je in sama okolica kar spodbuja k teku. Poleg tega pa na varni razdalji lahko ena skupina s ploskanjem spodbuja drugo, kar otrokom veliko pomeni.

Otroci so se v vrtec vrnili nasmejanih in rdečih lic, kar žareli so od navdušenja, hkrati pa so bili prijetno utrujeni. Naj povem, da naši otroci velikokrat tečejo, saj že tradicionalno sodelujemo tudi v projektu Tek podnebne solidarnosti otrok, ki ga organizira Slovenska Karitas, pri katerem otroci vrtcev, osnovnih in srednjih šol tečejo v znamenje solidarnosti do ljudi v revnejših državah, predvsem v Afriki. O tem pa več kdaj drugič.

Nežka Čufar, ravnateljica

 


Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje