V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

  • Termomat
    Vzgojiteljica naroči deklici, naj gre k drugi vzgojiteljici po termometer. Deklica pride do nje in reče: »Prosim, če mi daš termomat.«

Obisk

1311859
Users Today : 20
Users Yesterday : 19
Users Last 7 days : 151
Users Last 30 days : 695
Users This Month : 662
Total Users : 1311859
Your IP Address : 3.80.4.147

Robotko

V skupini smo pripravili nekaj zahtevnejših poskusov, ob katerih so otroci spoznavali, kako deluje svet okoli nas. Dotaknili smo se najrazličnejših vej znanosti: od biologije in kemije, do astronomije, zgodovine in tehnologije. Opazovali smo kemijske reakcije, reševali probleme in uganke. Otroci črpajo znanje iz različnih enciklopedij in opazujejo rešitve, ki v njihovi okolici že obstajajo. Najraje se sami preskusijo in so aktivni ustvarjalci, snovalci in sestavljalci. Tako je bilo tudi, ko smo se preskusili v praktičnem projektu – izdelava robota.

Otroci so postali mladi inžinirji in se popolnoma predali projektu od ideje do izvedbe robota.

Veliko ustvarjalnosti so pokazali že pri risanju skice robota. Potrebno se je bilo dogovarjati ter usklajevati in nastal je robot.

Otroške ideje pa nimajo meja in neverjetno, kaj vse so si otroci spomnili, da robot zmore. Vsak gumb na njegovem telesu predstavlja posebno nalogo in tu so še kombinacije števil.

»Robotko nam je bral pravljice, z nami telovadil, pomagal pri pogrinjkih, strigel, risal, ločeval odpadke, čistil, svetil, nas grel, učil, objel, tolažil, nasmejal, …«

Marjeta Nastran

 


Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje