Babičini jajčni rezanci in goveja juha. Ni boljšega, kajne? Kupljene rezance pač ne moremo postaviti ob bok domačim. Pa jih znate narediti?
Tega »projekta« smo se z veseljem lotili tudi v vrtcu. Pripravili smo testo, nato pa se je pravo delo šele začelo. Otroci so zavrteli ročaj, tudi najmlajši in izdelava se je pričela. Še dobro, da je bilo veliko rok, ki so pomagale izdelovati rezance. Previdno so nosili trakove testa in valjali na vedno tanjše dele. Na konce smo jih razrezali in položili na krpo, da so se posušili. Uganete, kje so rezanci sedaj?
V okviru tradicionalne kuhinje smo se posvetili tudi peki kruha. Tokrat smo se odločili za pirin kruh s semeni. Otroci so dodajali sestavine, mesili in kmalu je bil kruh pripravljen na peko.
Seveda ni treba poudariti, da so dobrote, ki jih v vrtcu pripravimo sami, še bolj okusne kot sicer.
Katja Luznar