V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

  • Matematični liki
    Z otroki se pri gibalni igri razvrstimo v skupine: skupina krogov, skupina trikotnikov in skupina kvadratov. Na koncu igre skupina kvadratov komentira rezultat igre: Zmagali smo »KRAVATNIKI.«

Obisk

1318740
Users Today : 35
Users Yesterday : 25
Users Last 7 days : 164
Users Last 30 days : 781
Users This Month : 468
Total Users : 1318740
Your IP Address : 3.226.72.194

Čarobna noč 2018

A mi verjamete, da sem letos komaj čakal, da pride december. Saj to, da pride Miklavž in prinese darila je res fino, ampak…

Ampak veste, še bolj fino je pa to, da noč preživiš v vrtcu. Ni staršev, nihče te ne preganja v posteljo, lahko zganjaš norčije s prijatelji in vse je res tako dobro, da je že čarobno.

Ja, to je čarobna noč nas Antončkov.

Letos smo jo dočakali 13. decembra in bilo je čisto hudo. Niti predstavljati si ne morete koliko čudovitih pesmic smo zapeli in kakšne vse plese smo plesali.

Smo pa tudi delali. Okraske, čudovite angelčke, zvezdice in še in še. Vrtec je sedaj okrašen in pripravljen na praznike. Boste videli in se čudili, kako lepo je tu pri nas.

Me mika, da bi vam izdal skrivnost, kaj je v čarobnih stekleničkah. Te smo prav tako izdelali. Samo skrivnost je skrivnost, dokler je skrivnost, zato ne povem nič več. So pa lepe…

Jaz sem še sedaj čisto navdušen, kaj vse sem doživel to noč. Za trenutek sem pomislil, da lepše pa res ne more biti, ko se pojavita čarodeja Mare in Čare. Kaj sta delala čira čarovnije, to ni res, pa tiste hude zapestnice, ki se svetijo v temi. Noro!

Odideta čarodeja, nam se pa stvari kar dogajajo, potem pa začne padati še sneg. Kot da bi ga prav za nas nekdo naročil. Seveda smo šli ven in skupaj s snežinkami plesali pravljični zimski ples.

Saj vem, da boste po tem, kar vam bom sedaj povedal, mislili, da si izmišljujem. Kakor hočete, ampak v vrtcu smo našli skriti zaklad. Na srečo to niso zlatniki, diamanti in dragulji, ampak SLADKARIJE, na kupe SLADKARIJ. Hura! Nisem pa čisto prepričan, če sem si pred spanjem očistil zobke.

No, saj še ni bil čas za spanje. Bil je čas za skrivalnice, brez katerih tako ali tako ne mine nobena čarobna noč. Zaspanček nas še ni preganjal, zato smo peli in plesali še dolgo v noč, vse dokler nas od obilice doživetij ni premagala utrujenost.

V miren spanec sta nas s pravljico in uspavanko popeljala angelčka.

Lahko, čarobno noč vam želim…

(Antonček)

Damijana Leben

 


Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje