Tretji petek v novembru, letos je bilo to 16. novembra, smo zopet obeležili dan slovenske hrane. Na ta dan je potekal projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, zato smo imeli v vrtcu zajtrk z živili iz lokalnega okolja.
Tokrat so bila živila res zelo domača oz. vrtčevska. Z otroki smo prejšnji dan skupaj pripravili maslo iz domačega senenega mleka oz. iz smetane, ki jo “poberemo” z mleka. Spekli smo tudi pirin kruh, katerega smo naslednje jutro pojedli pri zajtrku. Manjkal ni niti med in jabolka iz Davče. Pri vsem tem je najbolj pomembno, da otroci ozavestijo pomen zdrave, to je doma pridelane in pripravljene hrane.
Za to priložnost smo se vzgojiteljice še posebaj potrudile. Zajtrk je potekal v prijetnem in sproščenem vzdušju za lepo okrašeno in predvsem dobro obloženo mizo. Ta dan je bil zajtrk drugačen tudi zato, ker smo gostili dva gosta: gospoda župnika in gospoda kaplana. Vse to otrokom ostane v lepem spominu.
Pohvaliti moramo tudi našo kuharico, ki se zelo trudi, da nam vsak dan pripravi veliko dobre in zdrave hrane.
Katja Luznar