V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

  • Prosim
    Deček pri kosilu: “Še bi jedel.” Deklica, ki sedi poleg njega: “Kaj pa PROSIM, pa to?”

Obisk

1318576
Users Today : 23
Users Yesterday : 26
Users Last 7 days : 166
Users Last 30 days : 802
Users This Month : 304
Total Users : 1318576
Your IP Address : 34.204.198.73

Obiskali so nas stari starši

Zadnji majski dan je bil prazničen okrog in okrog. Vsa Cerkev je praznovala praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi, v Antonovem vrtcu pa se je zgodilo nekaj zelo nenavadnega – v četrtek ob devetih dopoldne se je povprečna starost močno dvignila. Naše otroke so s svojim obiskom razveselili njihovi stari starši. Otroci z vzgojiteljicami pa smo jih seveda želeli razvedriti in skupaj preživeti kvaliteten čas.

Ob kapelici so se ob inštrumentih pripravili otroci vseh treh skupin – od najmanjših, do tistih, ki že komaj čakajo, da septembra prestopijo šolski prag. Po uvodnem pozdravu gospoda župnika smo s pesmijo pozdravili našo prelepo domovino, zraven pa je slovesno vihrala slovenska zastava.
Otroci mlajše skupine so pred časom izdelali pisane bobenčke in to pot nanje zaigrali, s petjem pa so jim pomagali vsi Antončki.
Kaj vse znajo otroci? Ploskati, tleskati, prepevati in tudi v četici korakati. Le-to so nam pokazali otroci srednje skupine.
Otroci starejše skupine so se potem hitro postavili v pare – deček, deklica –, zavzeli plesno držo in zaplesali venček ljudskih plesov. Šivali so žaklje in kovtre, vmes pa vse raznežili z valčkom. Ja, marsikatero oko se je ob pogledu nanje kar orosilo. Že lep čas v vrtcu z veseljem prepevamo pesem o predici. Da smo si vse lažje predstavljali, je čisto pravi kolovrat poganjala Eva (hvala, stari starši, da ste nam ga posodili), vsi pa smo pritegnili Luciji.
Za konec smo s pesmijo radostno pozdravili našo Gospo – Marijo, ki smo se jo ves maj posebej spominjali ob šmarnicah.

Kratkemu nastopu je sledilo ustvarjalno druženje. Stari starši so prišli po svoje vnuke in skupaj so se razporedili okoli miz, kjer so ustvarjali vaze ter lasne sponke. Izdelali so res čudovite umetnine, ki bodo doma krasile police (ali pa lasišča) in spominjale na prijetno druženje med različnimi generacijami, ki pa se imenitno ujamejo. Vsi smo bili hvaležni tudi naši kuharici Nataši. Razveselila nas je namreč s pecivom in čajem oziroma kavo.

Četrtkovo srečanje vsem ostaja v lepem spominu. Otroci so bili presrečni, ker so se lahko družili in ustvarjali s svojimi starimi starši kar v vrtcu. In tudi stari starši so izgledali zelo veseli ter ponosni na svoje malčke.

Ana Pollak


Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje