V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

  • Rokavi
    Pred umivanjem vzgojiteljica reče otrokom, naj zavihajo rokave. Deček reče: “Zavihal bom kokave.”

Obisk

1317023
Users Today : 20
Users Yesterday : 39
Users Last 7 days : 244
Users Last 30 days : 1124
Users This Month : 843
Total Users : 1317023
Your IP Address : 3.215.186.30

Tradicionalni slovenski zajtrk v Antonovem vrtcu

V petek, 17. novembra 2017, je bil tudi za naš vrtec malo poseben dan. Skupaj z vso Slovenijo smo obeleževali dan slovenske hrane. Naše mize so bile lepše okrašene, na njih pa so nas k uživanju vabile same slovenske dobrote. Med, kruh, surovo maslo, mleko in jabolka – k vsem tem jedem pa bi lahko zraven pripisali domače in zelo okusno. Za zajtrk smo si vzeli več časa. Tako kot je bilo nekaj let nazaj običajno, da so se pri zajtrku dogovorili, kako bo potekal dan, kdo mora kaj postoriti, da so uživali hrano, pridelano doma, tako je tudi ob naših skupnih mizah stekel pogovor. Drug do drugega smo bili prijazni, med seboj smo si tudi pomagali. V skupinah so se nam pridružili tudi g. župnik, ga. Nežka in naša odlična kuharica ga. Nataša.

Da jemo tako zdravo in okusno na srečo v našem vrtcu ni treba imeti posebnih dni, saj je vsak teden na jedilniku domač kruh, ki ga speče mama naše Leje, mleko, ki ga dajejo krave pri naših Matiju in Jeri in še mnogo drugih zdravih jedi z okoliških kmetij. Je pa lepo in prav, ko se vsi skupaj spomnimo pridnih čebel, kmetov …, ki poskrbijo, da nismo lačni.

Pregovor izpostavlja pomembnost prvega dnevnega obroka: »Zajtrkuj kot kralj, kosi kot kmet, večerjaj pa kot berač.« Naš zajtrk je bil ob čisto običajnih – tradicionalnih jedeh zaradi prijetnega vzdušja in skupnega časa zares kraljevski.

Ana Pollak

 


Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje