V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

  • Termomat
    Vzgojiteljica naroči deklici, naj gre k drugi vzgojiteljici po termometer. Deklica pride do nje in reče: »Prosim, če mi daš termomat.«

Obisk

1310576
Users Today : 23
Users Yesterday : 31
Users Last 7 days : 239
Users Last 30 days : 824
Users This Month : 105
Total Users : 1310576
Your IP Address : 34.239.148.127

Uspeh na mednarodnem likovnem natečaju

V vrtcu se radi igramo in najbrž je tudi vsak od nas izrekel že kdaj v življenju besede ” igraj se z mano”.

Ker Antončki tako radi ustvarjajo, smo se odločili, da bomo sodelovali na 10. mednarodnem likovnem natečaju Igraj se z mano.

Na letošnji likovni natečaj je prispelo 6131 likovnih del, ki so prispela iz 342 šol, vrtcev in drugih specializiranih ustanov. Letos jih je strokovna komisija izmed prispelih izbrala 1200.

Med izbranimi deli so bile tudi umetnije naših vrtičkarjev in sicer od Maruše Močnik, Lana Mravlja, Doroteje Šuštar (mentorica Damijana Leben) ter Gabra Bogataja in Nine Demšar (mentorica Katja Luznar). Večkrat smo že poslali otroška dela na naslove različnih revij in bila so tudi objavljena v revijah Vzgojiteljica, Mavrica, Cicido, Zmajček. Moram pa poudariti, da ne ustvarjajo z različnimi tehnikami samo otroci srednje in starejše skupine, temveč so pravi mojstri celo otroci mlajše skupine. Zanimivo je opazovati otroke stare eno ali dve leti, kako z veseljem ustvarjajo in raziskujejo z različnimi materiali in tehnikami.

Z družino Močnik smo se 14. 2. 2017 udeležili otvoritvene razstave, ki je potekala v Cankarjevem domu. Na tem dogodku smo bili deležni res lepega sprejema. Za glasbo in ples je poskrbel raper Zlatko, zabavala pa sta nas tudi klovn Jaka, ki je s seboj pripeljal prijateljico Piko Nogavičko in animator Gogi.

Zbrala se je velika množica mladih umetnikov, njihovih staršev, prijateljev , mentorjev…

Otroci so imeli organizirane pestre in zanimive delavnice, razne igre, muzikel z naslovom Pogum, plese, poskrbljeno pa je bilo celo za sladka presenečenja.

Radi se bomo spominjali teh lepih trenutkov, ki smo jih preživeli skupaj.

Damijana Leben

 


Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje