V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

 • Termomat
  Vzgojiteljica naroči deklici, naj gre k drugi vzgojiteljici po termometer. Deklica pride do nje in reče: »Prosim, če mi daš termomat.«

Obisk

1310575
Users Today : 22
Users Yesterday : 31
Users Last 7 days : 238
Users Last 30 days : 823
Users This Month : 104
Total Users : 1310575
Your IP Address : 34.239.148.127
 • „ Začni mlad, tekmuj pošteno

  Tudi letos se je Antonov vrtec udeležil akcije Množični tek otrok, ki spodbuja otroke k zdravemu načinu življenja.  Vsi smo komaj čakali, da začnemo s tekom, ker vsi zelo radi tečemo. Starejša skupina se je odpravila do Športnega parka Dašnica . Nekaj časa smo tekli, nato pa se preizkusili še v skoku v daljino.  Otroci iz srednje in mlajše skupine pa so tekli pri Plnadi. Tek nam je dal polno energije, zato smo še kar nekaj časa  vztrajali.

  Na koncu smo prejeli priznanje za udeležbo v akciji. Zadovoljni ter ponosni smo se vrnili v naš vrtec.

  Špela Rihtrašič

 • Radi šivamo

  V preteklem šolskem letu smo si v vrtcu zadali projekt Radi šivamo. Naši najmlajši so spretnost šivanja razvijali preko enostavnejših dejavnosti, kot so pretikanje, navijanje volne ter igranje z naravnimi materiali. Skupaj z vzgojiteljicami pa so otroci v starejši skupini dobili idejo, da na temo pravljice Mojca Pokrajculja, katera je bila tudi v pravljičnem vrtiljaku, zašijejo like njene zgodbe. Tako so otroci kroj pravljičnega junaka najprej narisali, ga prerisali na blago ter nato lik tudi zašili. S tem je vsak lahko izražal svojo unikatnost, hkrati pa doživljal občutek ponosa ob svojem končnem izdelku. Poleg tega pa so otroci zašili tudi medvedke za novo sprejete otroke, ki so jih dobili ob prvem srečanju v vrtcu. Otroci so preko tega projekta pridobili možnost spoznavanja različnih tekstilnih materialov in različnih vrst tkanin. Ob šivanju smo se veliko pogovarjali o tem, kakšen je material na dotik, razlikovali smo različne materiale in tkanine med seboj ter ugotavljali in spoznavali, na kakšne načine jih lahko uporabljamo v vsakdanjem življenju. Otroci so pri šivanju zelo uživali, hkrati pa so pridobili številne veščine in spretnosti, ki jim bodo v nadaljnjem življenju prišle zelo prav. Razvijali in krepili so ustvarjalnost, kreativnost, natančnost, izražali svojo domišljijo in sodelovali s svojimi idejami. Šivanje bo v našem vrtcu še najprej ostal zelo priljubljen projekt!

  Tinkara Bešter

Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje