V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

 • Rokavi
  Pred umivanjem vzgojiteljica reče otrokom, naj zavihajo rokave. Deček reče: “Zavihal bom kokave.”

Obisk

1317907
Users Today : 0
Users Yesterday : 29
Users Last 7 days : 217
Users Last 30 days : 969
Users This Month : 554
Total Users : 1317907
Your IP Address : 3.236.116.27
 • S kombijem smo se odpeljali v Ljubljano, kjer smo si ogledali hišo eksperimentov. Videli smo veliko različnih eksperimentov, ki so otroke navdušili, še posebej, ker so jih lahko preizkusili. Eden izmed teh je bil, da si ležal na žebljih. Seveda je to nekaj zelo posebnega in premagati strah je pogumno dejanje.

  Nato smo se odpeljali proti Škofji Loki, kjer smo tudi izstopili. Povzpeli smo se na Loški grad. V njem je bilo veliko stvari, zelo zanimive so bile nagačene živali, stare postelje, zibke, krožniki, omare, orodje, ki so ga včasih uporabljali, tepih na katerem je bila Marija, kip Janeza Nepomuka, ki je zavetnik mostov ter dvorana z zlatimi dražgoškimi oltarji, kjer so tudi poroke. Polni novega znanja ter zabavnih vtisov smo se odpravili nazaj proti našemu vrtcu.

  Špela Rihtaršič

 • Harmonika nam zaigra

  V Antonovem vrtcu so instrumenti ves čas v uporabi. Otroci vsak dan pojejo ob spremljavi kitare, seveda pa so zelo dobrodošli obiskovalci, ki so glasbeniki.

  Janez Luznar nam je predstavil harmoniko in vsa hiša je valovila v zvokih priljubljenega slovenskega instrumenta, ki kar sam vabi na ples. Ko se mu je pridružila še Katja s kitaro, nihče več ni mogel sedeti, in vrtec je postal eno samo plesišče.

  Nežka Čufar

Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje