V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

 • Termomat
  Vzgojiteljica naroči deklici, naj gre k drugi vzgojiteljici po termometer. Deklica pride do nje in reče: »Prosim, če mi daš termomat.«

Obisk

1310576
Users Today : 23
Users Yesterday : 31
Users Last 7 days : 239
Users Last 30 days : 824
Users This Month : 105
Total Users : 1310576
Your IP Address : 34.239.148.127
 • „ Začni mlad, tekmuj pošteno

  Tudi letos se je Antonov vrtec udeležil akcije Množični tek otrok, ki spodbuja otroke k zdravemu načinu življenja.  Vsi smo komaj čakali, da začnemo s tekom, ker vsi zelo radi tečemo. Starejša skupina se je odpravila do Športnega parka Dašnica . Nekaj časa smo tekli, nato pa se preizkusili še v skoku v daljino.  Otroci iz srednje in mlajše skupine pa so tekli pri Plnadi. Tek nam je dal polno energije, zato smo še kar nekaj časa  vztrajali.

  Na koncu smo prejeli priznanje za udeležbo v akciji. Zadovoljni ter ponosni smo se vrnili v naš vrtec.

  Špela Rihtrašič

 • Dan v naravi

  Dan v naravi je projekt, ki ga izvajamo v domačem okolju in daje otrokom priložnost za učenje in spoznavanje naravnega okolja. Otroci naravo doživljajo z  učenjem, opazovanjem, raziskovanjem in doživljanjem. Igra, učenje in preživljanje prostega časa v naravi pripomorejo k vzpostavljanju pristnih vezi z naravnim  okoljem in povečanju občutljivosti zanj. Vzgojiteljice se trudimo iskati pot nazaj k naravi, k večji svobodi gibanja in razmišljanja, ki smo ga včasih že poznali, a ga je izrinil sodoben način življena.

  Živimo v okolju, kjer imamo odlične možnosti za izvajanje najrazličnejših dejavnosti v naravi. Naš vrtec se nahaja takorekoč na travniku in le kratek sprehod v hrib in že smo v gozdu.

  Dan v naravi pričnemo že z zajtrkom na sončni jasi. Nadaljujemo ga raziskovanjem, preskušanjem in občutenjem narave z vsemi čutili… Čudovito je tudi zaspati in se zbuditi v senci dreves.

  Marjeta Nastran

Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje