V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

 • Termomat
  Vzgojiteljica naroči deklici, naj gre k drugi vzgojiteljici po termometer. Deklica pride do nje in reče: »Prosim, če mi daš termomat.«

Obisk

1310576
Users Today : 23
Users Yesterday : 31
Users Last 7 days : 239
Users Last 30 days : 824
Users This Month : 105
Total Users : 1310576
Your IP Address : 34.239.148.127
 • „ Začni mlad, tekmuj pošteno

  Tudi letos se je Antonov vrtec udeležil akcije Množični tek otrok, ki spodbuja otroke k zdravemu načinu življenja.  Vsi smo komaj čakali, da začnemo s tekom, ker vsi zelo radi tečemo. Starejša skupina se je odpravila do Športnega parka Dašnica . Nekaj časa smo tekli, nato pa se preizkusili še v skoku v daljino.  Otroci iz srednje in mlajše skupine pa so tekli pri Plnadi. Tek nam je dal polno energije, zato smo še kar nekaj časa  vztrajali.

  Na koncu smo prejeli priznanje za udeležbo v akciji. Zadovoljni ter ponosni smo se vrnili v naš vrtec.

  Špela Rihtrašič

 • Evropski teden mobilnosti 2023

  Vsako letu v mesecu septembru poteka evropski teden mobilnosti.  V vrtcu smo zato spoznavali najrazličnejša vozila, ki vozijo po cesti. V mlajši skupini smo naredili svojo cesto in nanjo lepili vozila, ki smo jih srečevali na sprehodih. Tudi otroci srednje in starejše skupine so ustvarjali na to temo in se nato igrali z vozili. Nekateri otroci so prevozna sredstva izdelali iz lego kock. Še dobro, da je v okolici vrtca toliko gradbišč, da smo videli tudi tovornjake, hruške, bagre… Dečki so bili navdušeni nad vso gradbeno mehanizacijo.

  V okviru tedna mobilnosti smo v vrtec povabili tudi policista Dejana Benedičiča. Povedal nam je, na kaj moramo biti pozorni in kako se moramo »obnašati« v prometu. Skupaj smo prečkali cesto na prehodu za pešce in odšli na krajši sprehod po pločniku.  Seveda nismo mogli mimo prošnje, da nam pokaže pripomočke, ki jih uporablja za svoje delo. Otroci so bili navdušeni nad lisicami, lučko, … Za konec pa je na policijskem vozilu prižgal še lučke in sireno. To je otrokom zvabilo smeh na obraz. Gospodu Dejanu se najlepše zahvaljujemo za obisk, ki nam bo še dolgo ostal v spominu.

  Katja Luznar

Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje