V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

  • Prosim
    Deček pri kosilu: “Še bi jedel.” Deklica, ki sedi poleg njega: “Kaj pa PROSIM, pa to?”

Obisk

1318576
Users Today : 23
Users Yesterday : 26
Users Last 7 days : 166
Users Last 30 days : 802
Users This Month : 304
Total Users : 1318576
Your IP Address : 34.204.198.73

Veseli smo vas

Sv. Janez Bosko je rekel, da je vzgoja stvar srca in da ni dovolj, da imamo otroka radi, ampak, da mora on to ljubezen tudi čutiti.

Starši, vaše srce bije za vaše otroke, pa tudi srca vseh nas v Antonovem vrtcu bijejo zanje, saj jih imamo rade. To ste zagotovo spoznali tudi tisti, ki ste šele nekajkrat prestopili prag našega vrtca.

Vaši malčki so deležni veliko objemov, prijaznih besed, smeha in pogovarjanja. Pa seveda drugih spodbud, da čisto pozabijo jokati. Res, skoraj se ne ve, da smo šele v začetku septembra.

Vsi katoliški vrtci v Sloveniji smo kot vodilo za to šolsko leto izbrali Slomškov stavek: »Vsak naj dobro za vsakega skrbi.« To se nanaša na vse nas, v naši mali hiši. Kot je v družini pomembna skladnost med vzgojo očeta in matere, tako je tudi v vrtcu pomembna skladnost med vzgojnim osebjem in tudi med ostalimi zaposlenimi – kuharico, čistilko in menoj. Otroci namreč dihajo ozračje, ki ga živimo odrasli in se učijo z zgledom.

Veste, lepo je videti, kako starejši otroci poskrbijo za te nove, najmlajše otroke. Tako prijazno in ljubeče pristopijo do njih, da jim oni takoj zaupajo. Vse to so sami izkusili od vzgojiteljic in ostalih otrok, ko so bili sami majhni. Prav otroci so naši največji in najbolj zanesljivi pomočniki. Kot dobrodošlico so novim otrokom sešili medvedke, da jih bodo spominjali na prve dneve v Antonovem vrtcu.

Vzgoja ni samo stvar pravil, ampak stvar odprtosti srca in modrosti. Skupaj zmoremo veliko, zmoremo vse, kar je najboljše za naše otroke.

Nežka Čufar, ravnateljica

 


Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje