V majhni hiši je veliko prijateljev

Iskrica

  • Rokavi
    Pred umivanjem vzgojiteljica reče otrokom, naj zavihajo rokave. Deček reče: “Zavihal bom kokave.”

Obisk

1317908
Users Today : 1
Users Yesterday : 29
Users Last 7 days : 218
Users Last 30 days : 970
Users This Month : 555
Total Users : 1317908
Your IP Address : 3.236.116.27

Zdrav način življenja

V mesecu oktobru smo imeli v vrtcu na obisku prijazno zobno asistentko, gospo Ireno Gortnar, ki nas vsako leto pouči, kakšna je zdrava prehrana in čemu naj se izogibamo. Otroci so se lepo vživeli v igro vlog “Pri zobozdravniku” in si z zanimanjem ogledali in prisluhnili tudi pravljici o zobkih. Gospa Irena je otroke znala motivirati k premagovanju strahu pred zobozdravnikom.

Poskrbela je, da so bili otroci seznanjeni s pravilnim umivanjem zob. Na koncu so dobili štampiljko na roko, kot nagrado in motivacijo za lepo opravljeno nalogo. Otrokom je bilo to v veselje in spodbudo.

Ravno tako pa nam je veliko zanimivega povedala in demonstrirala gospa Mojca Žargi iz zdravstveno-vzgojnega centra Škofja Loka. Razvrščali smo zdravo in nezdravo prehrano ter sestavljali različne jedilnike. Spoznavali smo celo notranje organe in si ogledali, kako hrana potuje po našem telesu. Otrokom je bila podana vsebina zelo všeč, saj smo v starejši skupini še več dni razglabljali in raziskovali na to temo. Vsi v vrtcu smo za take in podobne dni hvaležni, saj se na tak način zelo veliko naučimo.

Damijana Leben

 


Podatki

Antonov vrtec
Škovine 1
4228 Železniki

Tel.: 04 510 25 00
GSM: 041 63 10 93
antonov.vrtec(at)rkc.si

Vodstvo

Direktor

Tine Skok


Ravnateljica

Nežka Čufar

Odpiralni čas

Od ponedeljka do petka
od 5:30 do 15:30 ure.

Iskanje